Een klassieker om van te watertanden...

Scampi diabolique met brunoise tomaatjes

40 Minuten | 4 Personen

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine stoofpot of diepe pan, op een matig vuurtje. Snipper de sjalotten en plet de look tot pulp. Laat samen stoven. Voeg de curry, de paprika en de cayenne mee. Roer regelmatig om en laat samen bakken.

  2. Voeg de ketchup toe en roer regelmatig om, zodat het niet verbrandt. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen door te blijven roeren. Giet vervolgens de room in de pan en laat roerend inkoken. Laat de saus pruttelen op een zacht vuurtje.

  3. Snij de tomaten in kwartjes en vervolgens in fijne blokjes, volgens de brunoise-stijl. De zaadlijsten van de tomaten hebben we niet nodig.

  4. Meng deze blokjes tomaat met de kervel die je fijnhakt.

  5. Kruid je scampi met peper en zout. Bak vervolgens kort en krachtig in een hete braadpan op een hoog vuur. Bak één minuut aan de ene kant — en een halve minuut aan de andere kant. 

  6. Schep de stukjes tomaat met verse kervel in de saus, nét voor het serveren. Presenteer vervolgens de scampi met een rijkelijke schep saus.

  7. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

20 scampi

2 sjalotten

2 tomaten

1 teentje look

1 el currypoeder

½ el paprikapoeder

1 snuifje cayennepeper

1 dl ketchup

1 dl witte wijn

15 cl room

verse kervel

enkele klontjes boter

olijfolie

peper en zout

Welke kookshop producten heb je hier voor nodig?

1304003 Berghoff 4 Piece Knife Set Black 06

BergHOFF messen

Of je nu een volledige messenset zoekt - of gewoon met de basis wil beginnen… bij BergHOFF vind jij een collectie hoogwaardige keukenmessen om handen en vingers bij af te likken.