Haal Japan in huis met deze heerlijke ramen soep.

Authentiek Japanse ramen soep

75 Minuten | 4 Personen

  1. Meng de kippenbouillon, lookteentjes, sojasaus, Worchestershire saus, gember, de Chinese kruiden en de chilipoeder met 300 ml water in een grote kookpot of sauspan. Laat deze bouillon koken — en vervolgens 5 minuten rustig verder sudderen op een laag vuurtje. 
  2. Proef en voeg eventueel wat witte suiker toe om zoeter te maken — of meer sojasaus om het zouter te maken.
  3. Kook de noedels, giet af en laat rusten.
  4. Bak het varkens- of kippenvlees in 2 theelepels sesamolie tot het licht gebruind is. Laat rusten.
  5. Verdeel de noedels over 4 kommen. Geef elke kom een kwart van het vlees, 25 gram spinazie, een theelepel maïs en twee halve, zachtgekookte eieren.
  6. Giet de bouillon af in een schone pan, zodat er enkel vloeistof overblijft — en breng opnieuw aan het koken.
  7. Verdeel de warme bouillon over de vier kommen.
  8. Werk af met fijngesneden lente-ui of sjalot — en een klein handjevol sesamzaadjes. 
  9. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

  • 700 ml kippenbouillon
  • 300 ml water
  • 3 gehalveerde lookteentjes
  • 1 tl Worchestershire saus
  • 3 tl sojasaus
  • 375 gr ramen noedels
  • 400 gram gekookte kip of gekookt varken, fijngesneden
  • 12 tl 5 Chinese kruiden
  • 2 tl sesamolie
  • 100 gram spinazie
  • 4 tl maïs
  • 4 eieren
  • 2 lente-uitjes of 3 sjalotjes
  • een snuifje chilipoeder
  • een stukje fijngehakte gember

Welke kookshop producten heb je hier voor nodig?

Tokyo Design Studio Tokyo Design Studio New Nippon

Tokyo Design Studio servies

Met het stijlvolle servies van het immens populaire Tokyo Design Studio geniet jij als nooit tevoren van al het lekkers dat Azië te bieden heeft.

1304003 Berghoff 4 Piece Knife Set Black 06

BergHOFF messen

Of je nu een volledige messenset zoekt - of gewoon met de basis wil beginnen… bij BergHOFF vind jij een collectie hoogwaardige keukenmessen om handen en vingers bij af te likken.