Wij zijn met vakantie van 9 tot en met 26 juli. Daardoor zal de winkel dus even gesloten zijn 27 juli zijn we er terug

Een authentiek Chinees dessert dat op Nieuwjaar gegeten wordt. Smullen!

Heerlijk zoete Nian Gao als Chinees dessert

90 Minuten | 6 Personen

  1. Breng de rietsuikermelasse en het water samen in een grote pan en breng aan de kook, totdat de melasse volledig opgelost is. Zet het vuur uit en meng er de kokosmelk doorheen. Laat het mengsel afkoelen tot een 40-tal graden.

  2. Breng het gezeefde kleefrijstmeel en rijstmeel samen in een kom en giet hier al roerend het melasse-kokosmengsel in. Meng tot het een glad geheel is. Voeg de zonnebloemolie toe en meng opnieuw tot een glad geheel. 

  3. Vet je bakvorm in en giet het beslag door een zeef in de vorm. Dek de vorm af met aluminiumfolie.

  4. Plaats de bakvorm in de stoompan en zet het vuur aan. Voeg na 10 minuten de dadel toe aan het midden van de Nian gao. Stoom het geheel op een hoog vuur voor 50 minuten. Opgepast: zorg ervoor dat het water niet volledig verdwijnt — en giet indien nodig meer heet water bij in de stoompan. 

  5. Haal de Nian gao uit de stoompan, verwijder de aluminiumfolie en laat afkoelen. Dek daarna af met plasticfolie en plaats voor minstens 3 uur in koelkast. 

  6. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

230 gr rietsuikermelasse 

210 ml water

250 ml kokosmelk

350 gr kleefrijstmeel

50 gr rijstmeel

1 gedroogde dadel

1 el zonnebloemolie

Een ronde bakvorm van 22 op 4 cm

Een stoompan

Welke kookshop producten heb je hier voor nodig?

Tokyo Design Studio Tokyo Design Studio New Nippon

Tokyo Design Studio servies

Met het stijlvolle servies van het immens populaire Tokyo Design Studio geniet jij als nooit tevoren van al het lekkers dat Azië te bieden heeft.