Klassiek, verfijnd, tijdloos. Genieten!

Flinterdunne carpaccio met Parmezaanse kaas

15 Minuten | 4 Personen

  1. Rol de ossenhaas in vershoudfolie op, tot een strakke en ronde rol. Leg een half uurtje in de vriezer (zo kan je het gemakkelijker snijden).

  2. Snij het vlees in flinterdunne plakjes met een vlijmscherp mes. Bewaar in de koelkast.

  3. Rooster de pijnboompitjes in een verhitte pan (zonder bakstof), totdat ze goudbruin zien. Hou goed in de gaten, want deze lekkernij verbrandt binnen de seconde!

  4. Schaaf de Parmezaanse kaas is dunne plakjes. Dit kan met een handige kaasrasp, of gewoon met een dunschiller. 

  5. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en voeg zout naar smaak toe.

  6. Verdeel het vlees over de borden. Voeg de rucola, pijnboompitjes en kaas toe. Werk af met je dressing en een beetje peper.

  7. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

200 gr ossenhaas, in één stuk

50 gr Parzemaanse kaas, in één stuk

30 gr rucola

2 el pijnboompitten

4 el olijfolie

2 el balsamicoazijn 

peper en zout

Welke kookshop producten heb je hier voor nodig?

1304003 Berghoff 4 Piece Knife Set Black 06

BergHOFF messen

Of je nu een volledige messenset zoekt - of gewoon met de basis wil beginnen… bij BergHOFF vind jij een collectie hoogwaardige keukenmessen om handen en vingers bij af te likken.