
Zelf sushi maken was nog nooit zo gemakkelijk!
Eenvoudige sushi maki om bij te watertanden
60 Minuten | 4 Personen
- Spoel de sushirijst tot het water volledig helder is. Reken hiervoor zeker op meerdere spoelbeurten; doe je dit niet, dan loop je het risico op slijmerige rijst.
- Doe de rijst in een ruime kookpot en voeg 1,5x de hoeveelheid water toe: 750ml water voor 500 gram sushirijst. Breng aan de kook om de rijst beetgaar te laten worden: al het water moet opgenomen zijn. Verwarm tegelijk de sushiazijn met het zout in een klein pannetje.
- Giet de rijst in een grote houten schaal (of een simpele ovenschaal voldoet zeker ook) en meng voorzichtig met het azijnmengsel. Koel vervolgens de rijst af tot kamertemperatuur (daarvoor is die haardroger dus nodig!).
- Snij de komkommer (zonder zaadjes) en de zalmfilet (zonder vel) in fijne repen.
- Rol je sushimatje open met de doffe kant naar boven — en leg er een norivel op. Schep hier vervolgens de sushirijst op en duw deze plat met natte vingers. Plaats de reepjes zalm en komkommer in de breedte in het midden van de rijst.
- Smeer de rand van het norivel in met water of wasabi. Rol het vel op met behulp van het matje en duw goed aan. Snij de rol vervolgens in repen van een tweetal centimeter.
- Smakelijk!
Wat heb je nodig?
500 gr sushirijst
200 gr zalmfilet
een halve komkommer
8 eetlepels sushiazijn (of maak je eigen versie door mirin, azijn en zout te mengen)
4 norivellen
zout
wasabi
sojasaus
opgelegde gember
een houten kom
een sushimatje
een haardroger
Welke kookshop producten heb je hier voor nodig?

Tokyo Design Studio servies
Met het stijlvolle servies van het immens populaire Tokyo Design Studio geniet jij als nooit tevoren van al het lekkers dat Azië te bieden heeft.

BergHOFF messen
Of je nu een volledige messenset zoekt - of gewoon met de basis wil beginnen… bij BergHOFF vind jij een collectie hoogwaardige keukenmessen om handen en vingers bij af te likken.